Adaptogeenit

TERVETULOA AYURVEDAN PARIIN

Adaptogeenit.com sivuston käsittelee luonnollisia hoitomenetelmiä ja terveitä elämäntapoja, erityisesti ayurvedaa - modernilla ja suomalaisella otteella. Ayurveda tarkoittaa elämän tiedettä (ayus = elämä, veda = tieto).

Ayurvedassa henkinen ja aineellinen maailma yhdistyvät toisiinsa ja sulautuvat saumattomasti yhdeksi maailmaksi. Adaptogeenit.com ei kuitenkaan edusta mitään yhtä tiettyä uskontokuntaa tai maailmankatsomusta, vaan pyrkii toimimaan sillanrakentajana monien eri näkemysten välillä. Inspiraationa on toiminut mm. kiinalainen lääketiede, ayurvedinen lääketiede, tiibetiläinen lääketiede, ja funktionaalinen ravitsemustiede. Myös tieteellinen maailmankuva on maailmankatsomus, sillä kaikkea ei voida tieteellisesti tutkia tai todistaa.

Sillanrakentaminen on sivuston yksi missioista. Totuus, todellisuus, luonnonvoimat, universumin lainalaisuudet, ja ihmistä koskevat lainalaisuudet - mitä nimitystä ikinä halutaankaan käyttää - ovat olleet samat aikojen alusta, ja tulevat pitämään paikkansa myös tulevaisuudessa. Näin ollen Adaptogeenit.com tavoittelee nöyrästi, vaatimattomasti, kunnioittaen ja rakastaen ikiaikaista keskitietä.

Tästä huolimatta, vaikka sisältö olisi osittain vakuuttavasti esitetty, kannustan jokaista löytämään oman totuutensa, viisautensa ja elämäntapansa.

“Minun aineellinen luontoni (prakriti)
jakautuu näihin kahdeksaan osaan:
maa, vesi, tuli, ilma,
avaruus, mieli, äly ja itsetietoisuus.”
- Bhagavadgita 7:4

SOLGAR
Botanical Digestive Complex

Käyttötarkoitus
Synerginen rohdosyhdistelmä antaa monipuolisen tuen ruoansulatuskanavalle

Kuvaus
Arviolta 10-20% ihmiskunnasta kärsii ärsyyntyneen suolen oireyhtymästä (IBS) ja lisäksi useat kärsivät ajoittain muista ruoansulatuskanavan häiriöistä. Ruoansulatuskanavan terveys on merkittävää kehon kokonaisterveyden kannalta. Sekä perinteisen- että modernin kasvilääkinnän tietojen mukaan tietyt rohdokset ovat erityisen hyviä ruoansulatuskanavalle. Kun näitä rohdoksia yhdistellään saadaan synerginen vaikutus koko ruoansulatuskanavan alueella.

Keltakatkero
Keltakatkero on erityisen kitkerä rohdos johtuen sen sisältämistä glykosideistä gentiopikriinistä ja amarogentiinistä. Kitkerät rohdokset stimuloivat kitkerän maun makureseptoreita suussa ja aiheuttavat siten syljen, mahahappojen ja sappihappojen erittymistä. Kitkerien aineiden ei kuitenkaan tarvitse maistua suussa, sillä reseptoreita on löydetty muualtakin ruuansulatuskanavasta. (1,2) Ohutsuolessa
 

Yksilön itsehoidon tueksi tarkoitetetut ohjeet eivät korvaa lääkärin tai terveydenhoidon ammattilaisen antamia ohjeistuksia, eikä olemassaolevaa lääkitystä pidä jättää pois. Luonnon vaikuttavien aineiden käyttö on jokaiselle kuluttajalle omaehtoista ja jokainen on vastuussa käytännön järjen käytöstä itsehoidossaan.