Adaptogeenit

TERVETULOA AYURVEDAN PARIIN

Ayurveda tarkoittaa elämän tiedettä (ayus = elämä, veda = tieto). Ayurveda ei ole dogmi: objektiivisella tasolla se on maailman pisimpään harjoitettu tieteellinen metodi. Subjektiivisella tasolla ayurvedassa on kyse ikiaikaisista periaatteista, sekä kokemusperäisestä totuudentuntemisesta, ’näkemista’ (Darshana), jonka syvyys johtuu yksilön henkilökohtaisesta tietoisuudesta ja elämänkokemuksesta.

Jokaisella ihmisillä on tasavertainen mahdollisuus kokeilla ayurvedan periaatteiden paikkaansapitävyyttä käytännössä. Ayurvedan mukaan aineellisessa maailmankaikkeudessa vaikuttavat muun muassa tietoisuus, kolme gunaa ja 20 ominaislaatua, sekä viisi elementtiä. Tarkasteltiinpa sitten avaruustutkimusta, taiteita, biokemiaa, ruuanlaittoa tai filosofiaa, niin ayurvedan perusperiaatteet pätevät kaikkialla yhtälailla.

Elämme myös subjektiivisessa todellisuudessa, ja mm. tämän takia ayurvedinen suhtautumistapa terveyteen ja epätasapainotilaan on merkittävästi erilainen kuin länsimaisen lääketieteen objektiivisuutta korostava näkökulma.


Adaptogeenit.com ei edusta puhtaasti klassista ayurvedaa, vaikka useimmissa sivuston artikkeleissa nojataan vahvasti laadukkaisiin oppikirjoihin. Sivusto edustaa ennemminkin modernia ayurvedaa. Inspiraationa on toiminut mm. kiinalainen lääketiede, ayurvedinen lääketiede, tiibetiläinen lääketiede, funktionaalinen lääketiede, ja biohakkerointi. Monissa artikkeleissa on myös vertaisarvioituja tutkimuksia lähdetietoina, vaikka minulla ei olekaan akateemisen tiedemiehen koulutustaustaa.


- Fytonomi (Provita), Ayurveda Life Coach (Suomen Ayurveda Instituutti) Sami Nuora


“Minun aineellinen luontoni (prakriti)
jakautuu näihin kahdeksaan osaan:
maa, vesi, tuli, ilma,
avaruus, mieli, äly ja itsetietoisuus.”
- Bhagavadgita 7:4

Varaa aika ayurvedakonsultaatioon

adventure-1868817_640.jpg

Kaipaatko elämäntaparemonttia?


Ayurvedakonsultaatio sopii erityisesti ruuansulatusvaivoihin, stressiin, unettomuuteen, kroonisiin sairauksiin, mielen alakuloisuuteen tai heikentyneeseen aivojen suorituskykyyn. Ayurvedan avulla voidaan nostaa merkittävästi hyvinvointia ja elämänlaatua sekä terveillä että sairailla, ehkäistä rappeumasairauksia ja hidastaa vanhenemisen myötä tapahtuvaa ikärappeumaa.

Ayurvedakonsultaatiossa voit saada yksilölliset ohjeet seuraaviin:

  • ruokavalio

  • vuorokausirytmi

  • yrtit ja ravintolisät

  • meditaatio

Ohjeet räätälöidään yksilöllisesti sinulle.

Ayurvedakonsultaatiossa kannattaa käydä ainakin noin 3 kertaa ensimmäisen vuoden aikana, koska elämäntapaohjeet muuttuvat vuodenajan mukaan. Tavoitteeni on saada sinut oppimaan ayurvedinen elämäntaito siinä määrin, että saat hiljalleen terveyden avaimet omiin käsiisi. Kaikki on tietenkin kiinni konsultoijan ohella myös konsultoitavan omasta avoimuudesta, ahkeruudesta ja oppimishalusta.

Olen tehnyt ravinto- ja ravintolisäneuvontaa 7- vuotta ja valmistunut fytonomiksi ja ayurveda elämäntaidon ohjaajaksi. Opiskelen ayurvedakonsultiksi Suomen Ayurvedainstituutissa. Kokemukseni mukaan aika loppuu usein kesken tunnin mittaisessa tapaamisessa. Tästä syystä suosittelen yleensä 2h konsultaatiota. Huomaa, että jos et ole vielä kerennyt omatoimisesti tutustua esimerkiksi meditaatioon, niin konsultaation aikana en välttämättä kerkeä opastaa sinua kuin matkan alkuun.

Ota konsultaatioon mukaan omat muistiinpanovälineet, sillä sähköpostipalvelu ei kuulu hintaan. Vastaanotto on Helsingin Käpylässä.

Hinta:

Ayurveda elämäntaidon ohjaus & fytonomin konsultaatio

  • 2h / 120€

  • 1h / 80€

Yhteydenotto : adaptogeenit (a) elisanet.fi

Samista kasvokuva.jpg

Lisätietoa Samista.

Ayurveda on elämän tiede, joka on kotoisin muinaisesta Intiasta. Sen sisartieteitä ovat mm. jooga ja pranayama hengitysharjoitukset. Ayurveda antaa elämänohjeita mm. meditaation, ruokavalion, yrttilääkinnän, vuorokausirytmin,vuodenaikanrytmin ja monen muun osalta.

Ayurvedan osaajat, tuntemus ja kirjoitukset on yritetty järjestelmällisesti tuhota Intiasta, ja korvata perinne länsimaisella lääketieteellä ja maailmankuvalla. Joiltakin ayurvedalääkäreiltä on mm. katkottu kädet, jotta he eivät harjoittaisi ammattiaan. Kaikesta tästä huolimatta tämä upea elämänviisaus on kulkenut läpi ajan valtamerien, sillä jotkut ovat aina pitäneet huolen sen säilymisestä.

Ayurveda sopii erinomaisesti moderniin Suomeen. Ehkä koskaan aikaisemmin sille ei ole ollut yhtä paljoa tarvetta kuin nyt. Ayurveda on terveiden elämäntapojen tiede ja täydentävä hoitomuoto, joka sopii erinomaisesti kroonisiin epätasapainotiloihin.

Omalta osaltani täytyy tunnustaa, että ayurvedan löytäminen oli aikamoisen vaivannäön takana. Tärkeintä on kuitenkin se, että olen perillä. Nyt haluan auttaa myös muita löytämään ayurvedan, ...

Yksilön itsehoidon tueksi tarkoitetetut ohjeet eivät korvaa lääkärin tai terveydenhoidon ammattilaisen antamia ohjeistuksia, eikä olemassaolevaa lääkitystä pidä jättää pois. Luonnon vaikuttavien aineiden käyttö on jokaiselle kuluttajalle omaehtoista ja jokainen on vastuussa käytännön järjen käytöstä itsehoidossaan.