Adaptogeenit

TERVETULOA AYURVEDAN PARIIN

Adaptogeenit.com sivuston käsittelee luonnollisia hoitomenetelmiä ja terveitä elämäntapoja, erityisesti ayurvedaa - modernilla ja suomalaisella otteella. Ayurveda tarkoittaa elämän tiedettä (ayus = elämä, veda = tieto).

Ayurvedassa henkinen ja aineellinen maailma yhdistyvät toisiinsa ja sulautuvat saumattomasti yhdeksi maailmaksi. Adaptogeenit.com ei kuitenkaan edusta mitään yhtä tiettyä uskontokuntaa tai maailmankatsomusta, vaan pyrkii toimimaan sillanrakentajana monien eri näkemysten välillä. Inspiraationa on toiminut mm. kiinalainen lääketiede, ayurvedinen lääketiede, tiibetiläinen lääketiede, ja funktionaalinen ravitsemustiede. Myös tieteellinen maailmankuva on maailmankatsomus, sillä kaikkea ei voida tieteellisesti tutkia tai todistaa.

Sillanrakentaminen on sivuston yksi missioista. Totuus, todellisuus, luonnonvoimat, universumin lainalaisuudet, ja ihmistä koskevat lainalaisuudet - mitä nimitystä ikinä halutaankaan käyttää - ovat olleet samat aikojen alusta, ja tulevat pitämään paikkansa myös tulevaisuudessa. Näin ollen Adaptogeenit.com tavoittelee nöyrästi, vaatimattomasti, kunnioittaen ja rakastaen ikiaikaista keskitietä.

Tästä huolimatta, vaikka sisältö olisi osittain vakuuttavasti esitetty, kannustan jokaista löytämään oman totuutensa, viisautensa ja elämäntapansa.

“Minun aineellinen luontoni (prakriti)
jakautuu näihin kahdeksaan osaan:
maa, vesi, tuli, ilma,
avaruus, mieli, äly ja itsetietoisuus.”
- Bhagavadgita 7:4

Varaa aika ayurveda elämäntaidon ohjaukseen

IMG_1569.JPG
Ayurveda on elämän tiede, joka on kotoisin muinaisesta Intiasta. Sen sisartieteitä ovat mm. jooga ja pranayama hengitysharjoitukset. Ayurveda antaa elämänohjeita mm. meditaation, ruokavalion, vuorokausirytmin, vuodenaikanrytmin ja monen muun osalta.
Sen osaajat, tuntemus ja kirjoitukset on yritetty järjestelmällisesti tuhota Intiasta, ja korvata kaikki länsimaisella lääketieteellä ja maailmankuvalla. Joiltakin ayurvedalääkäreiltä on mm. katkottu kädet, jotta he eivät harjoittaisi ammattiaan. Kaikesta tästä huolimatta tämä upea elämänviisaus on kulkenut läpi ajan valtamerien, sillä jotkut ovat aina pitäneet huolen sen säilymisestä.
Ayurveda sopii erinomaisesti moderniin Suomeen. Ehkä koskaan aikaisemmin sille ei ole ollut yhtä paljoa tarvetta kuin nyt. Ayurveda on terveiden elämäntapojen tiede ja täydentävä hoitomuoto, joka sopii erinomaisesti kroonisiin epätasapainotiloihin.
Omalta osaltani täytyy tunnustaa, että ayurvedan löytäminen oli aikamoisen vaivannäön takana. Tärkeintä on kuitenkin se, että olen perillä. Nyt haluan auttaa myös muita löytämään ayurvedan...

Vastaanottoni on Helsingin Käpylässä. Käyn pari kertaa vuodessa myös esim. Oulussa tai liikun muualla Suomessa. 

Olen tehnyt ravinto- ja ravintolisäneuvontaa 7- vuotta ja valmistunut fytonomiksi ja ayurveda elämäntaidon ohjaajaksi. Kokemukseni mukaan aika loppuu usein kesken tunnin mittaisessa tapaamisessa. Tästä syystä teen mielelläni tavanomaista pidemmän konsultaation, jonka aikana pyrin ottamaan huomioon sinun yksilöllisen tilanteesi ja antamaan sinulle mahdollisimman hyvän käsityksen siitä miten juuri sinun tulisi tehdä ruokavaliosi ja elämäntapojesi suhteen. Jos olet jo päässyt alkuun ayurvedisessä elämäntavassa voidaan sopia lyhyemmästäkin konsultaatiosta. Konsultaatiossa voit saada tietoa ruokavaliosta, ravintolisistä ja vuorokausirytmistä, jotka sopivat ayurvedan mukaan juuri sinulle. Tunnen hyvin Suomessa saatavilla olevat turvalliset ravintolisät, jotka ovat Eviran valvomia. Tarkistan myös mahdolliset lääkepällekkäisvaikutukset.

Ayurvedasta voi saada helpotusta mm. ruuansulatusvaivoihin, unettomuuteen, stressiin, uupumukseen ja moniin muihin kroonisiin vaivoihin ja epätasapainotiloihin.

Ota konsultaatioon mukaan omat muistiinpanovälineet!

Hinta:

Ayurveda elämäntaidon ohjaus & fytonomin konsultaatio

  •  1,5 - 2h / 130€
  • 1h 90€

Yhteydenotto : adaptogeenit (a) elisanet.fi

Samista kasvokuva.jpg

Yksilön itsehoidon tueksi tarkoitetetut ohjeet eivät korvaa lääkärin tai terveydenhoidon ammattilaisen antamia ohjeistuksia, eikä olemassaolevaa lääkitystä pidä jättää pois. Luonnon vaikuttavien aineiden käyttö on jokaiselle kuluttajalle omaehtoista ja jokainen on vastuussa käytännön järjen käytöstä itsehoidossaan.